Woensdag 6 Oktboer - Druk

Druk_ps_1_jpg_sd-low
Woensdag 6 oktober | 20.30 uur

116 minuten | Regie: Thomas Vinterberg

Druk (dronken) is gemaakt door de regisseur Thomas Vinterberg, bekend van Festen en Jagten. Volgens een theorie van een Noorse psychiater is de mens geboren met een half promille alcohol te weinig in het bloed. Je zou een relaxter, evenwichtiger bestaan hebben als je dat tekort gedurende de dag aanvult. Meer creativiteit en lef, minder problemen.

Vier vrienden van rond de veertig, allen leraar en uitgeblust, gaan het experiment aan. De eerste resultaten zijn bemoedigend. Maar twee wijntjes worden een derde en een vierde… waarna Martin (Mads Mikkelsen) zijn roes ligt uit te slapen op de stoep voor zijn huis. Buurtkinderen maken hem wakker.

De regisseur zoekt de grens tussen een blije roes en controleverlies. Hij zet je aan het denken over het feit dat alcohol alom wordt geaccepteerd in onze maatschappij. Maar Druk is ook gewoon een film over vier mannen die zich met het leven even geen raad weten. Op zoek naar levensgeluk.

Vanwege het Coronavirus is reserveren bij Movieskoop verplicht en is een beperkt aantal zitplaatsen beschikbaar. Zie ook de Voorzorgsmaatregelen Coronavirus van Movieskoop.