GEANNULEERD Pig

Pig_ps_1_jpg_sd-low

GEANNULEERD

Woensdag 1 december | 20.30 uur

Vanwege die nieuwe maatregelen is deze voorstelling geannuleerd. Momenteel kijken we of de voorstelling verplaatst kan worden.

92 minuten| Regie: Michael Sarnoski

In Pig speelt Cage een kluizenaar die diep in de bossen woont met alleen een varken. Als zijn varken wordt ontvoerd, ontvouwt zich een meespelende thriller vol verrassingen. Het knappe van beginnend regisseur Michael Sarnoski is dat hij Cage het clichématig karakter doet ontstijgen dat hij in eerdere pulpfilms was geworden. Maar Cage is wel nog steeds Cage. Niemand kan melancholischer kijken tijdens het eten van een wentelteefje.

Als varkensvriend Rob luistert Cage veel in Pig. Rob is een man in rouw. Hij vreest dat zijn trouwe helper op het menu komt van een hipstertent in de grote stad. Hij wil begrijpen waarom iemand hem dit aandoet. In die zin is Pig vooral een zoektocht, spannend maar zonder bloedige apotheose. Rob leidt een puur leven in de bossen. Hij heeft geen smartphone nodig om hem bij te lichten in het donker: ‘Je ogen passen zich wel aan.’ Regisseur Sarnoski lijkt te willen suggereren dat we met minder van alles toekunnen. Als Rob uiteindelijk degene ontmoet die vermoedelijk zijn varken heeft gekidnapt, heeft hij aan woorden genoeg: ‘Was je altijd zo?’

Woensdag 1 december Filmhuis Emmeloord 20.30u. Kaarten via Movieskoop Emmeloord.

Gereserveerde plaatsen
Bezoekers van Filmhuis Emmeloord krijgen voortaan een stoel toegewezen via het reserveringssysteem van MOvieskoop. Tegen een meerprijs kunnen zij op de website van Movieskoop een plek reserveren. Tot nog toe kende het filmhuis geen gereserveerde stoelen zodat de pashouders een plek konden uitzoeken. Dit seizoen kent door de corona-onzekerheid geen filmpas; de vrije plaatsing vervalt vooralsnog.

Vanwege het Coronavirus is reserveren bij Movieskoop verplicht en is een beperkt aantal zitplaatsen beschikbaar. Zie ook de Voorzorgsmaatregelen Coronavirus van Movieskoop.