Woensdag 3 oktober - Don’t worry, he won’t get far on foot

Don-t-Worry-He-Won-t-Get-Far-on-Foot_ps_1_jpg_sd-low

Woensdag 3 oktober | 20.30 uur

113 minuten |Regie: Gus van Sant


Don’t worry, he won’t get far on foot is een film die je herhaaldelijk flink aan het lachen maakt, terwijl er eigenlijk niets te lachen valt. De film vertelt het levensverhaal van de aan alcohol verslaafde cartoonist John Callahan, die bij een auto-ongeluk volledig verlamd raakte.

Regisseur Gus van Sant wordt niet overdreven sentimenteel en hij vermijdt emotionele confrontaties. Doordat hij het verhaal bovendien niet strak chronologisch vertelt, schiet het verhaal prettig heen en weer tussen de zware momenten en de luchtige scènes.

John probeert zijn tekeningen te slijten bij kranten en tijdschriften, John wordt verliefd, John zoekt de confrontatie met degene die hem in de prak reed, John bezoekt de AA... Ook als iemand anders de fles voor hem moest vasthouden, lukte het hem niet om te stoppen met drinken. Acteur Joaquin Phoenix geeft zijn karakter overtuigend de speelsheid die het nodig heeft.

Don’t worry is een bitterzoete film, waarin humor vaak het schild vormt om de naderende melancholie mee op afstand te houden, zoals de titel al voorspelt.