Woensdag 3 November - Nr. 10

Nr-10_ps_1_jpg_sd-low

Woensdag 3 november | 20.30 uur

100 minuten | Regie: Alex van Warmerdam

Nr. 10 bevat alle voor Van Warmerdam zo typerende kenmerken. Droge dialogen en stugge scènes in typisch Nederlandse decors. Gemakkelijk wordt het nooit, boeiend blijft het altijd.
In interviews benadrukte Van Warmerdam dat er vooraf zo weinig mogelijk mag worden gedeeld over het verhaal van zijn tiende film. Hij wilde zelfs het genre niet verklappen. Op een zeker moment ondergaat de film een gedaanteverwisseling, dat staat vast.
Wat er wel kan worden verteld: het broeit binnen een repeterende toneelgroep. Tweede acteur Marius (Pierre Bokma) kan zijn teksten niet onthouden. De hoofdrolspeler heeft een affaire met een tegenspeler, tevens de echtgenote van de regisseur. De regisseur wreekt zich op Warmerdamiaanse wijze.

Gereserveerde plaatsen
Bezoekers van Filmhuis Emmeloord krijgen voortaan een stoel toegewezen. Tegen een meerprijs kunnen zij op de website van Movieskoop een plek reserveren. Tot nog toe kende het filmhuis geen gereserveerde stoelen zodat de pashouders een plek konden uitzoeken. Dit seizoen kent door de corona-onzekerheid geen filmpas; de vrije plaatsing vervalt vooralsnog.

Vanwege het Coronavirus is reserveren bij Movieskoop verplicht en is een beperkt aantal zitplaatsen beschikbaar. Zie ook de Voorzorgsmaatregelen Coronavirus van Movieskoop.