Woensdag 6 februari - Beautiful Boy

Beautiful-Boy_ps_1_jpg_sd-low
Woensdag 6 februari | 20.30 uur
120 minuten | Regie: Felix van Groeningen

Hoe kan een vader zijn verslaafde tienerzoon helpen? Bij de talentvolle, muzikale, knappe Beautiful Boy begon het met een jointje en eindigde het met crystal meth. De kijker wordt meegezogen in de stroming van vertragingen, versnellingen en flashbacks, en de onvermijdelijke terugvallen die een afkickproces zo loodzwaar maken.

Voor een niet-ouder voltrekt zich in Beautiful Boy een verdrietig, intens jeugddrama. Iedere ouder zal de kwellende machteloosheid voelen en zich afvragen hoe die jongen verslaafd kon raken? Hij werd toch overladen met liefde en materieel comfort? Hoe kan een kinderdroom omslaan in een nachtmerrie?

Beautiful Boy is gebaseerd op het bestsellerboek dat de Amerikaanse journalist David Sheff schreef over de crystal meth-verslaving van zijn zoon Nic, die hier zelf ook een autobiografie over publiceerde.
In zijn Hollywooddebuut bewijst de Vlaamse regisseur Felix van Groeningen (bekend van de arthousehits The Broken Circle Breakdown en Belgica) dat hij over het talent beschikt over grote emoties niet te laten verzanden in sentiment.

Drie stappen vooruit, twee stappen achteruit. Terugvallen hoort bij herstel. Het is de pijnlijke waarheid die vader en zoon onder ogen moeten komen. Pijnlijk, vooral omdat elke keer de laatste kan zijn. Het is de essentie van de film, want zo was het ook voor David en Nic: opkrabbelen om zo mogelijk nog dieper te vallen.