Woensdag 5 december - The Children Act

The-Children-Act_ps_1_jpg_sd-low
Woensdag 5 december | 20.30 uur

The Children Act

105 minuten | Regie: Richard Eyre

The Children Act draait om de kloof tussen gevoel en verstand. Met regels en rationeel redeneren heeft hoofdpersoon Fiona (Emma Thompson) weinig moeite. Maar als de rechter eerst thuis en daarna in haar werk wordt geconfronteerd met onvoorziene emoties raakt ze ten einde raad.

In Fiona’s privéleven heerst een overzichtelijke orde. Tot haar man aangeeft dat hij haar kilheid zat is. Hij kondigt aan dat hij een affaire wil beginnen. Ze heeft weinig tijd voor deze huwelijkscrisis want de kinderloze Fiona krijgt een gecompliceerde rechtszaak toegewezen. Een minderjarige leukemiepatiënt heeft dringend een bloedtransfusie nodig. Maar hij en zijn ouders weigeren. Als Jehova’s getuigen mogen ze geen bloed van anderen accepteren.

Emma Thompson werd alom geprezen voor haar rol in The Children Act, een verfilming van het boek van Ian McEwan. Thompson speelt intelligent, vol veelzeggende blikken, subtiel en verpletterend tegelijk.
Wie beslist er over leven en dood? wordt de kernvraag van de rechtszaak, en daarmee van de film. Eén verkeerde beslissing kan een leven fataal beïnvloeden. Maar: kennen de hoofdrolspelers hun eigen motieven wel?