Woensdag 6 december - Little men

Little-Men_ps_1_jpg_sd-low

Woensdag 6 december | 20.30 uur

Little men 

85 minuten | Regie: Ira Sachs

De dertienjarige Jake verhuist met zijn familie van Manhattan naar een goedkoper appartement in Brooklyn boven een winkel. Jake kan meteen goed opschieten met Tony, de zoon van Leonor, de uitbaatster van de winkel. Maar dan krijgen hun ouders een huurconflict. Het grote probleem van de economische recessie wordt in Little men een klein en teder verhaal.

Wat als een zakelijk conflict begint, ontvouwt zich al snel tot een persoonlijke vete. En natuurlijk worden de twee jongens daar de dupe van. Maar regisseur Ira Sachs kiest geen partij. Niemand is de slechterik. Alle kanten van het conflict blijven begrijpelijk en worden mooi uitgediept. 

Voor de jonge jongens is het gemakkelijk. Loyaliteit gaat voor hen boven geld. Maar voor de volwassenen is het niet zo simpel. Want zodra mensen op hun strepen gaan staan, is het moeilijk om daarop terug te komen.

‘Little Men is jaloersmakend goed,’ schreef NRC Handelsblad. ‘Op de achtergrond van de gewone dingen waar de meeste mensen mee te maken krijgen – relaties, sterfgevallen, werkloosheid, gesneefde dromen – schetst regisseur Sachs altijd trefzeker de sociaaleconomische omstandigheden die het leven onnodig compliceren.’