5 december: Ruby Sparks

RubySparks

5 december, aanvang 20.30

Regie: Jonathan Dayton en Valerie Faris | Cast: Antonio Banderas, Paul Dano, Alia Shawkat, Zoe Kazan, Deborah Ann Woll, Annette Bening, Steve Coogan, Elliott Gould | Jaar: 2012

Ruby Sparks is de nieuwe film van de regisseurs van Little Miss Sunshine (2006), die succesvolle en innemende film over het gezin dat half Amerika doorreist voor een missverkiezing waar de dikbebrilde dochter per se aan mee wil doen.
Eigenlijk is Ruby Sparks is een simpel boy meets girl-verhaaltje, maar de regisseurs Jonathan Dayton en Valerie Faris hebben het ook dit keer weer verbluffend origineel aangepakt.
De hoofdpersoon is een succesvolle schrijver die worstelt met een writersblock en met zijn liefdesleven. Op zoek naar een verhaal voor een nieuwe succesroman bedenkt hij een hoofdpersoon. Het personage – Ruby Sparks – komt tot leven en hij wordt stapelverliefd op haar. Voor zijn omgeving blijft zij onzichtbaar.
Hoe raar dit ook lijkt, het blijft allemaal geloofwaardig voor de kijker, waardoor die zich uiteindelijk ook kan identificeren met de vraag waar ook dit bijzondere stel mee worstelt: hoe maak je de ander gelukkig zonder jezelf tekort te doen?
Ruby Sparks is als lichtvoetige film uitermate geschikt voor de donkere decembermaand.