5 Februari - La Belle Époque

La-Belle-poque_ps_1_jpg_sd-low

Woensdag 5 februari | 20.30

115 minuten | Regie: Regie Nicolas Bedos.

Welke week zou u graag eens over willen doen? Voor de mopperende, werkloze zestiger Victor met een saai en uitgeblust huwelijk is dat wel duidelijk. Hij besluit de meest memorabele week uit zijn leven te herbeleven. De week in mei 1974 toen hij zijn grote liefde Marianne voor het eerst ontmoette.

Dat eerste afspraakje vond plaats in Lyon, in de gezellig bistro La Belle Epoque (het mooie tijdperk). Victor verlangt terug naar die jaren zeventig, zonder mobiele telefoons, internet en andere rare moderne ongemakken. Hij mocht ook nog gewoon overal roken.

Via een combinatie van slimme trucages en het naspelen van gebeurtenissen maakt het entertainmentbedrijf van zakenman Antoine het mogelijk om terug naar die tijd te gaan. Victor heeft het al snel zo naar z’n zin met de jonge actrice die zijn vrouw speelt dat hij het liefst in La Belle Epoque wil blijven. Zijn oude mannenhoofd raakt danig in de war.

La Belle Epoque is vooral een licht verteerbare Franse romantische komedie, maar is tegelijkertijd
prettig vilein, en zegt ondertussen verstandige dingen over de liefde en ouder worden. En het plot is lang niet zo voorspelbaar als je zou denken.

Reserveren:


Reserveren verloopt via de kassa van Movieskoop Emmeloord:
www.movieskoop.nl
Het filmhuis werkt met vrije zitplaatsen. Bij online reserveren moet u kiezen voor "Ga verder zonder stoelkeuze".