20 maart - Our Little Sister

Our-Little-Sister-Poster

Our Little Sister

Regie: Hirokazu Koreeda | 128 minuten | Zondagmiddag 14.30 uur
(extra voorstelling, geen onderdeel van de filmpas)

In deze Japans familiekroniek ontmoeten de drie zussen Sachi, Yoshino en Chika na dertien jaar voor het eerst hun verlegen halfzusje Suzu. Dat gebeurt tijdens de begrafenis van hun vader, die 15 jaar geleden het gezin had verlaten. De zussen besluiten om zich over haar te ontfermen omdat de moeder van Suzu niet in staat is voor Suzu te zorgen. De praktijk is echter weerbarstiger dan hun goede bedoelingen.

Na de films Nobody Knows en Like father, Like Son staat in deze nieuwe film van regisseur Hirokazu Koreeda familierelaties weer centraal. De drie zussen wonen in een groot huis in Kamukura, een stad ten zuiden van Tokio. Tussen hen en halfzus Suzu klikt het gelijk en ze trekt bij haar zussen in.
Maar de drie zussen hebben zo hun eigen beslommeringen en hebben ieder hun eigen verhaal. Sachi is verpleegster en begint een affaire met een getrouwde arts. Yoshino werkt bij een bank, maar voelt zich daar niet op haar plaats. Schoenverkoopster Chika maakt zich zorgen over de alpinistische hobby van haar vriend. Met de nieuwe inwoonster begint een nieuw leven vol mooie ontdekkingen.