Zaterdag 16 september - LOVE, SIMON

Love-Simon_ps_1_jpg_sd-low_©-2018-Twentieth-Century-Fox-Film-Corporation-All-Rights-Reserved

Zaterdag 15 september | 20.30 uur

110 minuten | Regie: Greg Berlanti

Seizoenopening samen met LHBT-jongeren To Connect Noordoostpolder.

Love, Simon is volgens de deskundigen een mijlpaalfilm. Het is een highschoolfilm zoals de grote studio’s die al zo vaak hebben gemaakt. Maar er is nu één groot verschil: voor het eerst valt de hoofdpersoon op iemand van zijn eigen sekse. Love, Simon is een hartverwarmend coming of age-verhaal.

Via een anonieme online crush wordt Simon verliefd op een jongen. Hij denkt dat hij op internet veilig is, maar of dat ook echt zo is? Het verhaal moge wat cliché zijn, het speciale zit hem in de inwisselbaarheid van een gay personage, waar we normaal een hetero personage zien. Waar ‘coming out’-verhalen vaak overlopen van problemen, laat Love, Simon zien hoe het in de realiteit vaak gaat.

Simon twijfelt niet aan zijn gevoelens voor jongens. Hij is niet bang dat zijn familie en beste vrienden hem zullen afwijzen. Toch blijft hij zijn ‘coming-out’ voor zich uit schuiven, omdat hij liefst wil dat alles bij het oude blijft.

Love, Simon is boven alles een film over een verliefde jongen met wie je heerlijk mee kunt tobben en zwijmelen. In de Verenigde Staten werd het een enorme hit. In een bioscoop in Amsterdam steeg bij de eerste kus een luid gejuich en applaus is. Love, Simon lijkt z’n slogan waar te maken: ‘Everyone deserves a great love story.’