Woensdag 7 februari - Happy End

Happy-End_ps_1_jpg_sd-low
Woensdag 7 februari | 20.30 uur |

Happy End
107 minuten | Regie: Michael Haneke |

De Franse familie Laurant is rijk en welgesteld, maar de familiebanden komen op scherp te staan. Anne Laurent neemt het bouwbedrijf van haar dementerende vader over. Zij heeft geen goede band met haar zoon Pierre die erg begaan is met de vluchtelingencrisis. Thomas, de broer van Anne, leidt een dubbelleven met een lastige tienerdochter. Het resultaat: een familiedrama vermomd als satanische soap.

Anne Laurent (Isabelle Huppert) heeft naast de problemen met haar losgeslagen zoon en haar dementerende vader een druk leven met het bouwbedrijf, waar onlangs een ongeluk heeft plaatsgevonden. De familiespanningen nemen verder toe als de gescheiden Thomas de zorg van puber Eve overneemt. Contact met haar is onmogelijk. Eve kan beter overweg met opa Georges, die eigenlijk liever uit het leven wil stappen.

In deze film van regisseur Michael Haneke (o.a. Amour en Das Weisse Band) zetten generatiekloof en onderlinge spanningen de familiebetrekkingen op scherp. De film is indringend en soms geestig. De rol van opa Georges ( Jean-Louis Trintignant) is meesterlijk. Happy End is een relevant drama over Europese identiteit en de wijze waarop we via technologie verbinding zoeken.