Woensdag 7 Oktober - Babyteeth

Babyteeth_ps_1_jpg_sd-low

Woensdag 7 oktober | 20.30 uur
110 minuten | Regie: Shannon Murphy

Na meer dan een half jaar coronapauze is er op woensdag 7 oktober voor het eerst weer een film te zien bij Filmhuis Emmeloord. Op het programma staat Babyteeth, een innemend portret van een jong meisje dat noodgedwongen versneld volwassen wordt. Zullen veel jongeren deze coronaperiode niet net zo ervaren? Dat gevoel dat ze in het diepe worden gegooid?

Babyteeth was zo’n kleine film die een goede kans maakte de wereld te veroveren, zoals eerder Little Miss Sunshine en Juno. Babyteeth stond bijvoorbeeld hoog in de lijst van publieksfavorieten op het International Film Festival Rotterdam. Maar de coronacrisis maakte zo’n succes vrijwel onmogelijk. Daarom krijgt de film nu alsnog een kans in Filmhuis Emmeloord.

Babyteeth draait om de vijftienjarige Milla, die ernstig ziek wordt. Zij ontmoet bij toeval Moses, een door z’n moeder uit huis gezette jonge junk. Even onbetrouwbaar als charmant. Niet het type jongen dat je als ouders graag ziet rondhangen bij je doodzieke dochter.

Milla’s ouders zijn in shock door de komst van Milla’s nieuwe vriendje, maar ze gooien alle pedagogische strategieën over boord om hun dochter gelukkig te zien. Met niets meer te verliezen stort Milla zich op het leven, maar hoe ver ga je voor de liefde?

Vanwege het Coronavirus is reserveren bij Movieskoop verplicht en is een beperkt aantal zitplaatsen beschikbaar. Zie ook de Voorzorgsmaatregelen Coronavirus van Movieskoop.